Werken in de huid!

27 jan 2016

door

In:Nieuws

Reacties uitgeschakeld voor Werken in de huid!

Share on

Het werken op een huid is niet interessant! Ja, natuurlijk wel als het gaat om make-up. Dan zie je het resultaat en dat is mooi!

Maar voor  een schoonheidsspecialist die zich specialiseert in anti-ageing, is werken op de huid totaal niet interessant. Zijn we ons ervan bewust waar wij schoonheidsspecialistes mee werken? Welke ingrediënten dringen er in de huid? Welke zijn lage – hoge – kleine of grote moleculen? Of werken we enkel met vitamines, maar ja als we  het dan hebben over de vet oplosbare vitamines hoe ver werken deze in de huid en hoelang?

Als een schoonheidsspecialist met ingrediënten tot in het stratum basaal kan werken is dit geweldig! Hier behaal je super resultaten mee, omdat we rechtstreeks op de basaal cel kunnen werken en deze beïnvloeden. Op deze manier ben je met positieve epi genetica bezig en dit is voor mij het mooiste in ons vak.

Al 17 jaar ben ik werkzaam voor een merk dat op deze manier werkt. Het leuke is dat je niet blind kunt kiezen zoals zoveel merken,  lijnen hebben voor de gevoelige, droge, vette en gecombineerde huiden. Maar dat je na moet denken welk ingrediënt je gaat gebruiken!

En dit is voor mij een uitdaging, want op deze manier moet je huidkennis op een hoog niveau staan, maar dit is niet voldoende als je geen goede huidanalyse kunt maken. Een huidanalyse is individueel, en geeft een beeld van wat je moet gaan gebruiken. Kennis van beide vormt dus de anti-ageing specialist.

Op deze manier hou je de klant tevreden en zorg je ervoor dat ze ook niet op internet gaat kopen. Want welk advies en behandeling  krijg je daar nu? Het gaat zelfs nog een stukje verder als je met gepatenteerde en een hoog gehalte ingrediënten tot beneden het stratum basaal kunt werken.

Dan wordt het spannend, en ik bedoel niet werken met  apparatuur om de fybrocyt tot blast aan te zetten, en Collageen te produceren. Maar ik bedoel echt met ingrediënten! Steeds meer huiden zijn er op vandaag gevoelig- couperose en rosacea huiden komen steeds meer voor, en kunnen bijna niks verdragen.

Oorzaak: ‘milieu’, verkeerde huidbehandeling en advies in het verleden. Hoe ga je daar mee om? Dit is ‘kennis’ van wat verkoop ik eigenlijk? Hoe ver kan ik er mee gaan, en dit zodat mijn klant tevreden is?

Uitdagingen genoeg dus in ons vak, en onderscheiden van internet oh zo gemakkelijk, maak het je klant comfortabel, vertel en  laat je kennis zien en voelen. Studeer en weet wat je verkoopt! Stel vragen aan je leverancier en als u een  klant bent, ben kritisch en  stel vragen aan de specialist!

Zo weet de specialist wat ze verkoopt, kent ze de huid van de klant, en de klant ziet haar huid veranderen en is tevreden.

Wat een heerlijk vak….