Een dagje bij de plastische chirurg!

13 mei 2015

door

In:Nieuws

Reacties uitgeschakeld voor Een dagje bij de plastische chirurg!

Share on

Mijn gezicht is slap!

Mevrouw spreekt niet over haar huidverslapping maar wel dat haar gezicht slap is. Innerlijk moet ik lachen, maar ik sta erbij en zeg niks. Mevrouw is nog nooit bij een schoonheidsspecialist geweest. En eigenlijk is dat goed te zien.

Maar voor mevrouw zelf telde dit natuurlijk niet! Nee haar gezicht was slap, en ach daar kon de schoonheidsspecialist toch niks aan doen! Grove poriën, verhoorning en geen klein beetje.

Of mevrouw rookte?

Antwoord: ja.

Hoeveel?

Antwoord: in tijden van stress meer dan gewoonlijk!

Of mevrouw misschien voedingssupplementen tot zich nam? Mevrouw keek eens, en zei toen: moet dat dan? Er stond gelukkig een stoel in de buurt want ik moest effe gaan zitten.

De plastische chirurg bekeek haar eens goed, liet mevrouw toen plaatsnemen voor een grote spiegel, deed haar haren achteruit, en pakte met beiden handen de huid van mevrouw zo op, zodat deze strak trok. Is dit het resultaat wat u wenst?

Ja zei mevrouw. Aan de grauwheid en aan de poriën en ook aan de rimpels rond de mond veranderde er niks! Maar mevrouw was tevreden!

Zo, zei de plastische chirurg ( een vrouw die ik al meer dan 10 jaar ken en gevestigd met haar kliniek in Nederlands Limburg met enorm veel kunde op haar palmares) en ze nam plaats op de stoel tegen over mevrouw. Toen de plastische chirurg zat vroeg ze aan mevrouw, hoe graag wilt u dit?

Heel graag was het antwoord, koste wat kost. Ik heb een jongere vriend, en dus moet ik er beter maar vooral jonger uitzien.

Oké, zei de plastische chirurg dan gaan we eens kijken wanneer de ingreep kan. De ingreep kon plaatshebben op een maandag een dikke anderhalve maand vanaf nu. Mevrouw kreeg pretlichtjes in haar ogen en begon te glunderen zo blij was ze.

Goed dan starten we in de tussentijd met uw huid, een goeie reiniging, een fruitzuur met het juiste percentage maar vooral de juiste Ph waarde, en daarbovenop Collageen voor dag en nacht. Mevrouw reageerde niet, en de plastische chirurg vervolgde haar verhaal. Ook gaan we u op voedingssupplementen zetten deze zijn broodnodig voor u mevrouw omdat u rookt.

En om het belangrijkste niet te vergeten voor en na de ingreep, u moet stoppen met roken. Oei, dat was een gevoelige snaar. Ze wilde alles wel doen, maar dat laatste…. Tsja.

Ja, zei de plastische chirurg, het zal wel moeten anders kan ik u niet beloven dat het goed gaat, maar vooral dat het zo wordt gelijk u wenst. Met een vriendelijke groet, betaalde ze het consult en verliet mevrouw de kliniek.
Haar laatste woorden waren dat ze er toch nog eens over na moest denken. Mensen begrijpen nog altijd niet wat roken voor een huid doet!

Jammer!

Wij schoonheidsspecialisten maken reclame over hoe goed onze salon wel niet is, over hoe goed onze producten wel niet zijn. Maar eigenlijk zouden we ons een ander imago moeten aanmeten, zodat als mensen een schoonheidssalon bezoeken, we meer zijn dan een pot crème! Maar dat een behandeling start met een anamnese van ” wie heb ik hier voor me, ipv klakkeloos beginnen te behandelen.

Hiervoor zijn de lessen van epigenetica zo belangrijk en waardevol niet alleen voor jullie klanten maar ook voor onszelf, om te begrijpen hoe en waarom een huid veranderd. Toen ik die avond naar huis reed kreeg ik een leuke mail van een collega met een super voor en na foto! En ik dacht, kijk zo moet het, als deze mevrouw naar de plastische chirurg stapt omdat zwaartekracht van de huid nu eenmaal niet is tegen te houden, wordt mevrouw ‘graag geholpen’ en zal mevrouw eruit zien zoals zijzelf wenst!