De huid en zuurstof

28 apr 2015

door

In:Nieuws

Reacties uitgeschakeld voor De huid en zuurstof

Share on

‘Zuurstof is slecht voor onze huid’ is een stelling die ik geregeld hoor. Zo slecht als een radicaal zelfs. Het is inderdaad waar dat het milieu onze huid ouder maakt. Wist je trouwens dat onze huid één vijfde van alle gassen opneemt?

Een voorbeeld: Je fietst door de stad en er rijden auto’s naast en voor je door, dan neemt je huid de uitstoot van deze auto’s gedeeltelijk op. Wie dan geen goede beschermende dagcrème op heeft, of voldoende antioxidanten in zijn lichaam heeft, zijn huid veroudert op dat moment! Radicalen zoals de gassen uit het milieu hebben namelijk maar één doel en dat is het aantasten van je celkern.

Gelukkig zijn er Pro Skin Estheticians die zich gespecialiseerd hebben in zuurstofbehandelingen met medicinale zuurstof. Bovendien kunnen we met Epigenetica het verouderingsproces van je cellen omkeren. Vraag daarom voor je een zuurstofbehandeling start altijd aan je schoonheidsspecialist(e) met welke soort zuurstof zij werken. Indien ze gebruik maken van cosmetische of geïoniseerde zuurstof, dan zijn dat inderdaad radicalen waar je meer slecht dan goed mee doet.

Een zuurstofbehandeling in een schoonheidssalon heeft in elk geval een echt zomers tintje en is voor jou als consument heerlijk om te ondergaan. Je huid knapt ervan op en bovendien ga je couperose (abnormale roodverkleuring van neus of wangen door zuurstoftekort, meer bepaald door een tekort aan oxyglobine) tegen. Mocht het zuurstofapparaat waarmee je behandeld wordt de mogelijkheid bieden tot inademing, dan juich ik dit alleen maar toe. Er is namelijk gebleken dat een zuurstoftekort in de cel, mee aan de basis ligt van het ontstaan van kankercellen.

Tot slot wil ik jullie de leuke lezersbrief van schoonheidsspecialiste Vera van Velzen uit Maastricht niet onthouden:

Hallo Monique,
Even een super verhaal over zuurstof. Op 10 mei is onze zoon op vakantie met de koersfiets gevallen. Toen we terugkwamen, zagen we dat hij diverse schaafwonden over zijn hele lichaam had, die intussen al goed genezen waren. Op zijn linker heup had hij een hele grote korst waar pus uit kwam. Op mijn verzoek heeft hij de dag erna op zijn werk (hij is verpleger) één van de artsen ernaar laten kijken.

De arts heeft de korst eraf getrokken. Het was een hele vieze gele puswond met een vuurrode rand eromheen, groter dan een €2-stuk. Hij heeft het goed verzorgd en iedere dag schoongemaakt, maar het werd niet beter. Na een week zag ik nog geen verbetering. Op pinkstermaandag zijn we begonnen met een zuurstof- en collageenbehandeling. Eerst was het zeer pijnlijk toen de zuurstof, en het collageen in de wond gedruppeld werd. Dat was even niet zo leuk, maar daarna kon hij de zuurstof beter verdragen. Met de dag zag je verbetering!

Op dit moment is de wond nog zo groot als een stuk van €10-cent en praktisch schoon! Als de genezing zo door gaat, is de wond dicht voor 25 juni, want dan vertrekt hij terug op vakantie.

Onze zoon is verpleegkundige en zegt dat dit super zou zijn op de afdeling ‘slecht genezende wonden’. Ik hoor het de professor nog zeggen: “Jongen, jij moet naar het AMC komen in de hyperbare zuurstoftank!”

Vera van Velzen
Huidverzorging Vera van Velzen
Wilhelminasingel 106 E 01
6221 BL Maastricht
Nederland
+31 (0)433 63 51 01