9 jan 2015

door

In:Geen categorie

Reacties uitgeschakeld voor

Share on

Wat een koude buiten.

Het belangrijkste is dat we nu de vocht- en vethuishouding in de gaten houden.

Het belangrijkste is dat we nu de vocht- en vethuishouding in de gaten houden. Koude onttrekt net als warmte zeer veel vocht uit de huid. Zo zitten we binnen met lekker de haard aan of de verwarming hoog.
Dit doet onze vochthuishouding geen goed, daarna gaan we naar buiten in de vrieskou. De huid krijgt hier met het andere uiterste te maken.

Kou!

Hierdoor raakt onze huid enorm in de stress. Onze bloedvaten trekken samen, de haren rijzen omhoog, dit alles om onze huid van binnen zo warm mogelijk te houden. Heeft iemand dan een beschermende dagcrème op, dan vriest het gedeelte water vervolgens lekker aan op de huid. Met alle negatieve gevolgen van dien. De huid wordt koud, wit met een vuurrode neustop. Daarna springt in het ergste geval de huid gewoon kapot. Gaat men daarna weer een warme ruimte in, zetten de bloedvaten zich weer open en wordt je huid helemaal roze. Pure stress voor de huid.
En pure stress is niet goed voor de huidcel. Stress doet onze huid namelijk verouderen. We moeten er dus alles aan doen dat we zowel in de warmte onze huid geen stress bezorgen.

Maar ook als je op en neer hopt van warmte naar kou en andersom. Crèmes met een hoog gehalte aan water en alcohol (alcohol denath.) doen een huid in deze weersomstandigheden geen goed. Zorg dat je een crème aanbiedt, waar voldoende ingrediënten inzitten die zich binden in de huid met vocht. De grootste onzin die nog altijd op de cosmetica markt verkocht wordt, is dus ‘vocht inbrengend’.  Men kan dus geen vocht in de huid brengen omdat de huid dit gewoon niet kan opnemen. Men kan wel profiteren van de effecten van ingrediënten zoals Collageen, Acquarich, Hyaluronaat, Hyaluronzuur (zowel hoog als laag moleculair) Tarwekiemolie. Deze ingrediënten binden zich met het vocht in de huid. Als bescherming dient er natuurlijk ook een laagje te zijn.

Hoogmoleculaire ingrediënten lenen zich voor deze taak het beste. Zo bestaat er Hoogmoleculair Hyaluronzuur of Cocos Nucifera, maar ook Ceramides. Suikers zoals glucose, Mannitol en Sorbitol zijn niet aan te raden. Ook al bevat ons huid oppervlak (corneum) 1{6eb262c7eb218b7fcea1a2451b6f4864b603f97f4a7a10c11dfb43f418a2fca3} glucose.
In België is de discussie weer opgewaaid om nu wel SPF factors gedurende de winter te gebruiken, of niet. Nu als u gaat skiën is dit zit zeker belangrijk. De discussie gaat erom dat in de winter de huid te weinig licht opneemt. Dit wordt uitgedrukt in LUX.

Omdat veel mensen te weinig buiten komen. Maar ook omdat het in de ochtend langer donker is en in de avond vroeger waardoor onze huid eigenlijk onze hersenen te weinig licht ontvangen. Licht is een belangrijke factor daar zonder licht er te weinig serotonine (hormoon) wordt geproduceerd
waardoor we depressief worden. Hiervoor zijn er nu ook die licht lampen in de handel.
In ieder geval kou, warmte en lichttekort zou voor stress in de huid zorgen. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden want stress maakt oud!

Met vriendelijke groet Monique Aerdts – Eurotrade Cosmetics